SOLTERASS VÄXTER

En terrass i solen är ett trevligt ställe att njuta av vädret. En terrass i full sol har knappast några begränsningar när det kommer till växter. Sommarlökar, ettåriga sommarblommare, krukväxter, örter och perenner: nästan alla kan placeras i en kruka.
Illustration solterrass växter

Årliga sommarblommare blommar fullt ut i ett år och kan sedan gå. Badkarsväxter måste övervintra inomhus och perenner kan stå ute året runt. Du måste lägga perenner i en tålig kruka. Nedan har vi gjort ett urval av växter som passar perfekt för en solterrass.

Blå växter i kruka
Det finns många blå växter som du kan placera i krukorna på din uteplats. Helitropen har en underbar doft och lockar även fjärilar till din uteplats. Den afrikanska liljan är perfekt på en trendig terrass. Blommorna av denna växt har en så vackert uttalad form att de ofta placeras i en fyrkantig kruka. Den krönade lavendeln är också fin på terrassen, bland annat på grund av den underbara doften.

Heliotrop (Heliotropium), årlig sommarblommare
Lobelia, årlig sommarblommare
Vervain (Verbena), årlig sommarblommare
Ageratum, årlig sommarblommare
Afrikansk lilja (Agapanthus), containerväxt
Crested Lavendel (Lavandula stoechas), buske
Salvia (Salvia patens), årlig sommarblommare eller krukväxt
Petunia, årlig sommarblommare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *