FRÅN RIMBOE TILL LUSTOORD: ÅTERGÅ DIN TRÄDGÅRD I FORM

Livet rör på sig lite i taget när vi närmar oss sommaren. Det är dags att förbereda din trädgård för utomhusbruk. Med dessa tips kan du förvandla den djungeln tillbaka till ett paradis av nöje inom några timmar.

Få din trädgård i form igen inom några timmar | vtwonen utomhusplattor
Se helheten
Den där fåtöljen är mycket bekvämare när trädgården har fått tillbaka sin form. Så använd dessa extra lediga dagar i maj och juni för att bli av med skenande ogräs, avlagringar på trädgårdsplattor och knähögt gräs.

Börja med helheten, det här är ofta de mest iögonfallande trädgårdsjobben. Så klipp gräset och ta kanterna med en grässax. På så sätt får du tillbaka den grönaste delen av trädgården. Klipp helst varje vecka från och med nu, för genom att klippa regelbundet ger du gräset luft och förhindrar mossauppbyggnad. Har du kala fläckar på gräsmattan? Det här är också en bra tid att så gräs. Du kan läsa mer om skötsel av gräs här.

Har du kakel i trädgården? De får ofta utstå något under vintermånaderna. Använd inte högtryckstvätt för detta arbete, eftersom dessa vattenstrålar är för intensiva för plattorna. På så sätt tar du bort skyddsskiktet, vilket resulterar i ännu smutsigare plattor. Grönsåpa brukar räcka för att fräscha upp dina plattor. Trädgårdsmästaren Jurgen Smit berättar allt om att ta bort avlagringar på plattor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *