Tjäna pengar på loppis

 

 

 

 

 

 

        

Kan man bli rik på loppis?

Tja, kanske det om man köper in väldigt mycket väldigt billigt och sen lyckas sälja väldigt mycket väldigt dyrt. Men det tar nog lite tid.

Däremot den som gör ett fynd kanske i form av en tavla för en femtiolapp som sedan visar sig vara värd en miljon kan bli rik lite snabbare.

Det är många som har loppisinköp som affärsidé och sedan säljer på olika platser till exempel på nätet som på eBay, Tradera, Blocket eller mer lokalt på bordsloppisar och samlarmarknader.

Men de allra flesta som är flitiga loppisbesökare letar efter något speciellt, samlar på något eller är helt enkelt bara förtjusta i att gå på loppis. Det är själva jakten i sig som är det spännande och kanske se om man kan hitta precis det där.

Gemensamt för många regelbundna loppis - och auktionsbesökare är att det ofta slinker med en del saker som sen visar sig vara onödiga och som man egentligen inte har plats för. De blir liggande i någon garderob istället. De som ofta handlar lådor på auktion och bara egentligen är ute efter en enda sak i den där lådan vet hur det är att få med sig en massa andra saker på köpet. Det kan också vara en anledning att sälja av lite.

För den som vill sälja sina prylar på nätet finns Tradera , eBay och Blocket som är de mest kända och som har ett stort antal besökare. Det är viktigt om du skall kunna sälja. Det är bättre att betala för att lägga in en annons på ett ställe som har tusentals besökare än att lägga in en annons gratis där det ändå inte finns några besökare.

För den som vill sälja mer lokalt finns en mängd olika ställen att sälja på. Bordsloppisar, barnloppisar, bakluckeloppisar, samlarmarknader och loppisar som anordnas vid speciella tillfällen och arrangemang.  Sommartid finns det loppisar som anordnas regelbundet i nästan varje stad där man kan sälja sina prylar. En del tips finns här på antikochloppisguiden.se men även Turistbyråerna brukar kunna lämna bra information.

På följande sidor kommer en del råd och tips på var och vad du kan sälja och en del annat som är bra att veta.

 

Att sälja på svenska nätauktioner

Att sälja på utländska nätauktioner

Vad och var kan jag sälja?

Måste jag betala skatt?

 

 

 

 

 

 

 

 

Jobba utomlands?